När man pratar om bingo tänker man kanske på äldre personer som sitter i en stor sal och spelar bingo tillsammans. Faktum är att bingo har blivit ett populärt spel för personer i alla åldrar. Och det finns en massvis med varianter av spelet. 

Bilbingo

Denna typ av bingospel sker runt om i landet, på fotbollsplaner, parkeringsplatser och liknande. Man åker dit och parkerar bilen. Sedan köper man bingolotter, så många man vill. En person sitter med mikrofon och högtalare och ropar ut siffrorna.Här kör man oftast den klassiska varianten med 90 nummer. Först kör man tills någon fått en hel rad, då ska vinnaren använda biltutan för att signalera bingo. Därefter ropar de ut siffror tills någon får två rader. Sist är det att få tre fulla rader. På sådana här tillställningar brukar en del av lottförsäljningen gå till lokala idrottsklubbar och föreningar. Det bjuds ofta på fika också.

Onlinebingo

Bingo online blir alltmer populärt. Du behöver inte vänta till Bingolotto eller bilbingon, utan bara logga in på bingosajten och köra igång. Du har chans till riktigt stora vinster och kan prova på flera varianter. Förutom den klassiska bingon med 90 nummer finns det även 75 nummer och specialvarianter såsom Melodifestivalsbingo. Det finns både bingo på nätet utan insättning där du inte behöver betala för att delta och varianter som du bara kan spela om du är medlem på en bingosajt eller betala för varje spel.

Eget bingospel

Tröttnar du på att bara leta efter siffror på bingobrickan? Du kan lika gärna göra ditt egna bingospel med vännerna eller familjen. Välj ett ämne som alla gillar, låt säga teveserien Vänner. Gör upp ett rutnät och skriv in saker som brukar dyka upp i avsnitten: Någon går på en date, Joe äter någon annans mat, Chandler skämtar om någon, Ross försöker lära gänget något nytt och liknande påståenden. Blanda påståenden så ingen har likadana brickor. Sätt er sedan ned och se ett avsnitt. Pricka av allteftersom något av påståenden slår in och första personen som får en hel rad, lodrätt, vågrätt eller diagonalt, vinner!