I många familjer brukar det passa bra att spela spel tillsammans när vi umgås. Alla i familjen brukar kunna delta med eller utan hjälp. Har du barn i olika åldrar så kan det ofta vara svårt att hitta aktiviteter som passar alla. Beställ på nätet, de spel som ni vill ha och som ni tror passar er familj bäst.

Brädspel med utmaning

Schack är ett brädspel som vi har spelat sedan urminnes tider och som är populärt även idag. Här lär sig barnen strategier och logiskt tänkande samtidigt som de får en stund tillsammans med en familjemedlem. Schack spelas av två personer vilket betyder att vinnaren kan möta nästa familjemedlem. Det skapar både gemenskap och spänning att möta olika motstånd. Har du yngre barn i familjen så kan ni spela fia med knuff, ett populärt spel där det gäller att bli av med sina spelpjäser. Men du måste se upp så inte din motståndare knuffar av dig från banan och du måste börja om igen.

Gemenskap i familjen

Gemenskap är viktigt i en familj, och många gånger ett sätt att motverka bråk mellan barnen i familjen. När vi spelar har vi roligt tillsammans och det skapar band mellan familjemedlemmarna.

Posted in: Andra spel.
Last Modified: april 11, 2023