shutterstock_286107416

Har du fått upp ögonen för det klassiska och populära kortspelet poker? Du är inte ensam – poker är ett av våra mest älskade spel idag och finns i flera olika spelvarianter. Särskilt nätpoker har vuxit stort på senare tid och det finns flera spelare som kan försörja sig på sitt pokerspelande, tack vare miljonbelopp i potten i många olika turneringar.

De stora pengarna i poker bidrar till att många drömmer om att bli pokermästare, och för att komma dit krävs praktisk övning. Tjusningen med poker är att det inte bara baseras på tur eller slump utan handlar minst lika mycket om kunskap, strategier och psykologi för att lyckas. Det gör att vissa utmärker sig mer än andra. Du måste också lära dig hur man bäst gör allt från att passa till höja i spelet, och framförallt få känsla för timing och när det är dags att göra något av det. Det krävs att du kan analysera dina motståndare och läsa av känslor och rörelsemönster samtidigt som ska kunna fatta snabba, men väl genomtänkta beslut genom hela spelet. Många pokerproffs riktar in sig på en och samma variant av poker för att kunna bli riktigt bra, så fokusera på en form istället för att försöka bemästra alla olika grenar. Detsamma gäller när det kommer till att spela online eller live eftersom det är stor skillnad på att sitta framför en skärm jämfört med motståndarna på andra sidan bordet. Sitter du vid en dator kan du inte avläsa ansiktsuttryck på dina motståndare men å andra sidan krävs det heller inte att du själv har ett så kallat pokerface.

För att bli en pokermästare kan det vara bra att börja med att analysera vilken slags spelare du är, vilken typ av poker du har talang för och om du vill spela på nätet eller öga mot öga med dina motståndare – sedan är det bara att öva, öva och öva!