Det är inte bara schack som kräver taktiker och planerade drag, poker är också en strategibaserat spel där den enda turen är hur korten dras. Det är sedan upp till dig att vända varje hand till vinst. 

Poker finns i flera varianter men den populäraste är Texas Hold’em som spelas över hela världen och under världsmästerskapet. Hold’em handlar om att du endast har två kort på handen och gör en första satsning innan du får se fler. Dealern lägger upp fyra kort på bordet och visar de tre första öppet (kallas för flop), sedan satsar alla. Därefter visas det fjärde som kallas för ”the turn” och alla får satsa eller kasta in handen. Sista kortet på borde kallas för ”the river” och efter dealern har lagt upp det sker en sista runda med satsningar innan de som finns kvar runt bordet visar sina kort och vinnaren tar hem potten.

Kring detta sker mycket under ytan! På Casinon.nu skriver de en hel del om pokertaktik och en av de första sakerna de tar upp är vilken position du har runt pokerbordet. Var du sitter bestämmer hur nära du sitter dealern samt om du är stora eller lilla mörken. Du vill helst ha bra händer när du sitter i tidig position eftersom du vet så lite om hur dina motståndare tänker spela eller om de ska lägga sig.

En viktig taktik som många nybörjare glömmer är att spela bara dina bra händer. Du kan lätt bli ivrig och vill spela alla händer för att lära dig och för att slippa vänta på att omgången är slut, men börjar du med dåliga kort kommer du inte att vinna potten. Det är mer troligt att du förlorar det du har satsat och pengarna hamnar i någon annans hög.

Något som kräver träning är att analysera din egen spelstil. Avslöjar du din egen hand genom hur du spelar? Och kan du kanske läsa av dina medspelare och lista ut deras spelstil? Om du vet hur de spelar vid dåliga och bra händer, kan du alltid läsa av när de har en bra hand.